Huis Verkopen Tips: 11 Tips Om Jouw Huis Te Verkopen

In dit artikel lees je onze huis verkopen tips. Met het e-boek "11 tips voor het verkopen van uw woning" verkoop je zorgvuldig voorbereid, sneller en voor de hoogst mogelijke prijs. Vul je gegevens in en download onderaan de pagina de tips als PDF.

 huis verkopen tips - 11 tips voor het verkopen van een woning

11 Tips voor het Verkopen van een Woning

 1. De ideale prijs
  Om tot de goede vraagprijs te komen, spelen diverse factoren een rol. Verkoopt u met een te hoge vraagprijs, dan maakt u het zichzelf moeilijk. Er zijn andere woningen te koop. Verkopen tegen de laagste prijs lijkt misschien de beste optie.

  Maar dat is vooral mooi voor de makelaar, die verkoopt dan snel. Voor u betekent het dat u geld misloopt. Soms tienduizenden euro’s. Direct de verkoop starten met een ideale vraagprijs is dus belangrijk om snel te verkopen, maar ook voor uw portemonnee.

  Hoe bepaalt u de ideale vraagprijs?
  De ideale vraagprijs is een balans tussen de presentatie en kwaliteit van uw woning, vraag naar uw type woning, alle andere woningen die in de buurt die te koop staan én alle woningen bij u in de buurt die recent verkocht zijn. Door al die factoren goed in kaart te brengen, komt u tot een gedegen “ideale” vraagprijs. 

  Het is erg belangrijk dat uw vraagprijs direct bij het te koop zetten van uw woning goed is. Uit onderzoek van Funda en de NVM blijkt dat uw woning tijdens de eerste drie dagen dat uw woning te koop staat, de meeste aandacht krijgt. Als u wilt verhuizen of misschien zelfs moet verkopen, besef dan dat uw woning de meeste aandacht krijgt in de eerste 3 dagen dat uw woning te koop staat. Zijn de prijs en presentatie dan niet ideaal, dan kan de verkoop langer gaan duren dan nodig is. 

 2. Klaar om in te trekken
  Zorg dat het woning er piekfijn uitziet. Alle kleine klusjes die u steeds heeft laten liggen doen! U vergroot de kans van een koper aan de deur. Kopers zijn kritisch. Geef ze zo min mogelijk reden om kritisch te zijn. Mocht u werkzaamheden laten uitvoeren, bewaar de facturen, om deze eventueel bij onderhandelingen te laten zien.

 3. Ruim uw rommel op 
  Ruim de rommel op: Een goede vuistregel is om 33% van uw spullen uit woning te halen voor u het gaat verkopen. Breng de spullen naar een opslag. Natuurlijk geldt dit niet in alle gevallen, maar vaak wordt de woning hierdoor lichter en ruimer.

  Licht en ruimte zijn, naast de prijs, twee van de meest belangrijkste factoren voor verkoop! Voer de 33% regel overal door: Tafels, stoelen maar ook kasten en de inhoud van kasten.

 4. Neutraliseer uw woning
  Als u veel persoonlijke items zoals foto’s in woning heeft, dan kan het nuttig zijn deze te vervangen door neutralere items. Een kijker voelt zich eerder een vreemde in uw woning als uw woning teveel van uw persoonlijkheid uitstraalt. En u wilt juist dat een kijker zich thuis voelt in uw woning.

 5. Los het op
  Knappen kijkers iedere keer op hetzelfde af? Los het Probleem op. Het kan de moeite lonen om bijvoorbeeld een verouderde vloer te vervangen door nieuw laminaat.

 6. Efficiënter indelen
  Overweeg of u uw woning anders kunt indelen om nog meer licht en ruimte te creëren. Kijk bijvoorbeeld eens wat experts doen in TV programma’s. 

 7. Bonus voor Kopers
  Biedt bijvoorbeeld aan om het eerste jaar de kosten van het gas water en licht te betalen, of de inboedel- opstalverzekering. Het mag dan een relatief klein gebaar zijn ten opzichte van de vraagprijs van een woning, het is wel onderscheidend. Andere verkopers van woningen die in uw buurt te koop staan, bieden een dergelijke bonus meestal niet!

 8. Schakel uw netwerk in
  Gebruik de kracht van internet en sociale media om iedereen op de hoogte te brengen en houden van de verkoop van uw woning. Wacht niet alleen op uw makelaar, maar participeer zelf ook actief in de verkoop.

  Maak gebruik van tools die uw makelaar aanbiedt, zoals Kijk Mijn Huis. Wist u dat er een behoorlijke kans is dat één van de vrienden van uw vrienden interesse heeft in uw woning? 

 9. Neem de beste Makelaar
  Schakel geen vriendje in, en ook geen vriendje van een vriendje. Schakel de beste makelaar in die u kunt vinden. Onderzoek makelaars op reviews en vraag naar de gemiddelde opbrengst en verkooptijd. Een site met onafhankelijke makelaarsreviews vindt u hier. Ook Funda. nl toont tegenwoordig reviews bij makelaarskantoren. Download hier een handige tool om makelaars te vergelijken.

 10. Doe mee aan Open Huis
  Ondanks dat iedereen meedoet aan de NVM Open Huizendag, worden er op deze dagen altijd woningen verkocht. De huizen die bovenstaande tips in de praktijk hebben gebracht. Uw woning ziet er pico bello uit. 

  Kijkers voelen zich tijdens een open huis vaak vrijer om hun toekomstige woning tot op de laatste steen te bekijken. Wat u ook kunt doen is koekjes bakken, speculaas bijvoorbeeld.

  Door bij de start direct voor de ideale prijs en presentatie te zorgen, omdat u voor start van de verkoop wat werk verzet, vergroot u uw verkoopkansen aanzienlijk. Want uiteindelijk biedt u een betere woning aan, waardoor uw woning sneller verkoopt.

 11. De ideale vraagprijs Deel 2
  Woningeigenaren zijn veelal erg optimistisch. En bij Drenth zijn we dat ook. Tegelijkertijd zijn we ook realistisch en weten we dat we voor u het beste resultaat behalen met een goed afgewogen en marktconforme vraagprijs en een geweldige presentatie van uw woning. De verkoop van uw woning starten met een te optimistische (te hoge) vraagprijs leidt meestal tot een lagere opbrengst, dan wanneer u direct op het juiste prijsniveau zou zijn gestart.

  Bij het verkopen van uw woning zijn de eerste 3 dagen en vervolgens de eerste week daarna cruciaal. De woning krijgt in die 10 dagen verreweg de meeste aandacht. De interesse van woningzoekers en potentiele kopers gaat namelijk vooral naar woningen die nieuw in de verkoop komen. uw woning in die eerste periode als te duur ervaren dan zullen bezichtigingen uitblijven. Gevolg is dat u de vraagprijs op een later moment zult aanpassen.

  En mogelijk zelfs meerdere keren. U heeft dan echter niet meer de belangstelling van de grotere groep uit de eerste 10 dagen. De verkooptijd wordt langer en de verkoop kansen worden kleiner met een uiteindelijk lagere verkoopprijs als gevolg.

  Want bij woningen die binnen 3 maanden worden verkocht gaat gemiddeld minder dan 5% van de prijs af terwijl dit bij een langere verkooptermijn kan oplopen tot 10 a 15%. Snel verkopen is dus niet alleen goed voor uw makelaar maar ook voor u, uw gemoedsrust en vooral uw portemonnee.

5x op Rij Winnaar Beste Makelaar in de provincie Utrecht

Sinds Januari 2011 plaatst Drenth Makelaars niet langer reviews op haar site. Hoe kun je dan immers beoordelen of ze echt en eerlijk zijn? Daarom verwijzen we jou graag door naar www.wieisdebestemakelaar.nl of Funda.nl. Deze twee sites zijn onafhankelijk en controleren iedere review.

WieIsDeBesteMakelaar.nl

WIDBM is een onafhankelijk en gecontroleerd platform waarop jij jouw makelaar kunt beoordelen. De beoordelingen zijn onafhankelijke en echt. Gemiddeld krijgt Drenth Makelaars een 9,5 op WIDBM. Daarmee zijn we vijf jaar op rij gekozen tot de beste makelaar in de provincie Utrecht. 

Funda

Bovendien kunnen klanten sinds 2013 de makelaar beoordelen op Funda. Gemiddeld krijgt Drenth Makelaars een 9,1 op Funda.

Verkopen? Dit is wat we voor u doen

De basis van onze werkwijze is "Zeggen wat je doet en doen wat je zegt". We zorgen ervoor dat we altijd bereikbaar zijn, realistisch advies geven en niet alleen zakelijk maar vooral ook persoonlijk met je samenwerken.

Bovendien denken we te mogen zeggen dat we creatief en vooruitstrevend zijn. We gebruiken niet alleen Funda, maar ook websites als Jaap, Huislijn, Huizenzoeker, Huizenvinder, Google, YouTube, Twitter, Instagram en Facebook om jouw huis te verkopen. Met resultaat. Bekijk op deze pagina de resultaten die we voor je boeken. We helpen je graag jouw huis te verkopen. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Hartelijk dank voor jouw tijd en interesse in Drenth

We hopen dat je op deze pagina voldoende informatie heeft gevonden om je te helpen een keuze te maken voor een makelaar.Heb je nog vragen, bel ons dan op 033 465 2602 of vul het contactformulier in.


Review

review Mevrouw De Boo - Sibeliusstraat 9