Amersfoort Centrum

Amersfoort Centrum

In de sfeervolle binnenstad van Amersfoort ligt de historie voor het oprapen. Prachtige gevels herinneren aan het Middeleeuwse verleden. Kenmerkend zijn de Muurhuizen tegen de stadswal, kronkelende grachten, de Koppelpoort, pittoreske straatjes en veel monumenten.

Bekijk hier onze woningen te koop in Amersfoort Centrum

En wist je dat de statige Onze Lieve Vrouwetoren het middelpunt van Nederland is? Behalve een unieke historische plek is de binnenstad ook een bruisende wijk. In het oude centrum kun je goed shoppen en uitgaan. Sfeervolle pleinen en terrasjes bepalen het beeld. Op vrijdag en zaterdag is er een gezellige markt. En door het jaar heen verwelkomt de binnenstad tal van culturele activiteiten en festivals: zoals theaterfestival Spoffin, Foodfestival Lepeltje Lepeltje, culinair feest Proef Amersfoort, Gaypride en Jazz.

Buiten het bestaande centrum is er nog een tweede winkel- en uitgaansgebied: het Eemplein. De binnenstad heeft ondanks alle bruisende activiteiten haar rust en allure behouden. De singels en parken maken dat Amersfoort als groene stad nog altijd hoog scoort. Wonen kan je hier in alle prijsklassen. De gezelligheid trekt een variatie aan bewoners aan, van jong tot oud. De historische bouw, uit de periode rond 1900, is in de loop der tijd aangevuld met architectonisch gerelateerde nieuwbouw.

Op diverse plaatsen vindt renovatie- en nieuwbouwontwikkeling plaats. Het openbaar vervoer is uitstekend, evenals regionaal busvervoer. Het ns-station bevindt zich op 5 minuten fietsafstand. Wonen in de binnenstad is dus wonen met allure, midden in een stad die alles heeft. 

Klik hier voor een gratis waardebepaling

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod