Het Bergkwartier in Amersfoort

Het Bergkwartier in Amersfoort

Na de binnenstad is het Bergkwartier de oudste wijk van Amersfoort. En zeg maar gerust de mooiste en groenste! Van oorsprong is deze prachtige wijk ontworpen voor de "zeer welgestelden". 

Bekijk de woningen te koop in het Bergkwartier (en De Berg Noord)

De eerste villa’s dateren uit de periode rond 1870. De bochtige lanen en Engelse landschapsstijl verraden dat de wijk is ontworpen door twee tuinarchitecten. Het Bergkwartier grenst aan het bos Klein Zwitserland en Nimmerdor, uitmondend in Landgoed Den Treek. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen.

Nog altijd is dit een groene, welvarende wijk die wordt gekenmerkt door rust en ruimte. Niet voor niets is het aangewezen tot beschermd stadsgebied. ‘De Berg’ dankt haar naam aan de Amersfoorte Berg, met een hoogte van ongeveer 44 m NAP. Al sinds de Middeleeuwen doorkruist de Utrechtseweg het gebied.

Het grootste deel van de bebouwing in de wijk dateert uit de jaren dertig. Hoewel het echt een villawijk is, vind je onderaan De Berg huizen in alle prijsklassen en ook beperkte hoogbouw. Uniek is dat je hier zo rustig kunt wonen en toch binnen 5 minuten op de A28 en A1 bent. Het ns-station bevindt zich op loopafstand.

Voor de boodschappen zijn de Leusderweg en Utrechtseweg een logische keuze, maar ook de binnenstad en het Eemplein zijn in 10 minuten te bereiken. Dat geldt ook voor tennis, hockey en de golfclub.

Op De Berg wonen heus niet alleen ouderen op zoek naar rust! De wijk heeft zich de afgelopen decennia verjongd en er wonen nu veel gezinnen met kinderen in alle leeftijden. Basis- en middelbare scholen liggen op aantrekkelijke afstand en er is volop keus.

Op de plek van het voormalig ziekenhuis De Lichtenberg is een fraaie nieuwe wijk in ontwikkeling. De Berg is en blijft de mooiste wijk van Amersfoort. Wie wil hier niet wonen?!

Klik hier voor een gratis waardebepaling

 

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Het rapport geeft een overzicht van de ontwikkeling in jouw wijk en wordt ieder kwartaal bijgewerkt. Je leest hoeveel woningen er verkocht zijn in jouw wijk, de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, prijs per m2 en hoelang het duurt om een woning in jouw wijk te verkopen. Bovendien kun je jouw wijk eenvoudig vergelijken met andere wijken in Amersfoort. Je kunt het nieuwe WoningWijkRapport voor jouw wijk nu eenvoudig en gratis per e-mail ontvangen.

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod