Makelaar Soest - Je huis in de regio Soest aan- en verkopen

De gemeente Soest loopt als een lint dwars door de weilanden, bossen en duinen van de Eempolder en de Utrechtse Heuvelrug. Samen met Soesterberg en Soestduinen is Soest goed voor zo’n 47.000 inwoners. De meeste van de acht woonwijken zijn gebouwd in de jaren 60-80. 

Aan de westelijke rand ligt Boerenstreek, een levendige, relatief nieuwe wijk met veel jonge gezinnen, die naar school gaan in Overhees. Aansluitend vind je hier een bedrijventerrein en de wijken Soesterveen en Pijnenburg, die worden beschouwd als buitengebied.

Overhees is een vriendelijke groene wijk uit de zeventiger jaren, met hofjes, weinig verkeer en allerlei woningtypes. Je vindt er maar liefst zes basisscholen, een peuterspeelzaal en een kinderboerderij. Ook de bibliotheek en cultuurcentrum IDEA zijn hier gevestigd.

Het mooie duin- en heidegebied van de Soesterduinen, de Paltz en de Vlasakkers valt onder de Soest-Zuid. Een ruim opgezette wijk met veel vrijstaande en halfvrijstaande woningen in bosachtig gebied. De wijk heeft een eigen winkelpromenade. Ook zijn er twee bassischolen en een sportschool.


De wijk Smitsveen is gebouwd in de zestiger jaren. Hier wonen ruim 5.000 mensen van allerlei verschillende nationaliteiten. Er zijn vier basisscholen en winkelcentrum Smitshof. Typerend voor deze wijk zijn de drive-inwoningen en hoogbouw.

De Eng behoort tot Soest-Midden. Hier zie je veel woningtypen, van hoogbouw bij de Dalweg tot prachtige monumentale boerderijen van de Kerckebuurt, grenzend aan de wijdse Eempolder. Je vindt er basisscholen, winkels en horeca en ook veel gemeentelijke voorzieningen. De zuidelijke Eng is een uniek stukje beschermd open landbouwgebied rondom Molen De Windhond. Tussen de Eng en de Eempolder ligt de wijk Klaarwater. Het is een compacte wijk met allerlei soorten woningen. Er wonen relatief veel 60-plussers. Alle nodige voorzieningen zijn er in de buurt.

In de richting van Baarn gaat Soest over in Soestdijk. Hier ligt ook het Industrieterrein en de wijk ’t Hart. Het is een grote woonwijk met voornamelijk eengezinswoningen. De langere straten hebben een gevarieerdere bouw, met aan de rand de grotere villa’s. Winkelen kan uitstekend op de Van Weedestraat en de Burgemeester Grothestraat.

Soesterberg

Tot slot het dorp Soesterberg, dat ook deel uitmaakt van de Gemeente Soest. Het bestaat uit vier buurten: Soesterberg Kom, Soesterberg Noord, Soesterberg Oost en Leusderheide. Het dorp telt zo’n 7.000 inwoners en staat bekend om zijn vliegbasis, tegenwoordig het Nationaal Militair Museum. Van 1954 tot 1994 waren hier Amerikaanse soldaten gestationeerd. 

Met het vertrek van de Amerikanen - en het lawaai van de vliegtuigen - kwam er ruimte voor herinrichting en nieuwe woningen, zoals in Soesterberg Noord. In 2018 zijn nieuwe woningen aan de Kampweg opgeleverd (Noorduyn). De bouw van Den Bergh, het aangrenzende nieuwe dorpshart, is eind 2019 van start gegaan, met sociale huurwoningen. Ook achter Kontakt der Kontinenten is een nieuwe wijk in aanbouw, De Groene Hoogte. Al met al komen er zo’n 2.000 inwoners bij. 

Wilt u een huis kopen in Soest? 
Bekijk de woningen te koop in Soest.

Uw woning in Soest aan- en verkopen? 

Drenth Makelaars is graag actief als uw makelaar in Soest. We verkopen in Soest met een hogere opbrengst en sneller, dan als u zonder Drenth Makelaars verkoopt. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor een gratis waardebepaling

 

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Het rapport geeft een overzicht van de ontwikkeling in jouw wijk en wordt ieder kwartaal bijgewerkt. Je leest hoeveel woningen er verkocht zijn in jouw wijk, de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, prijs per m2 en hoelang het duurt om een woning in jouw wijk te verkopen. Bovendien kun je jouw wijk eenvoudig vergelijken met andere wijken in Amersfoort. Je kunt het nieuwe WoningWijkRapport voor jouw wijk nu eenvoudig en gratis per e-mail ontvangen.

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod