Makelaar Nijkerkerveen - Je woning aan- en verkopen in Nijkerkerveen

Nijkerkerveen (Nedersaksisch: Niekarkerveen) is een dorp in de gemeente Nijkerk in de provincie Gelderland. Het ligt in tussen de kern Nijkerk, Hoevelaken en Amersfoort in.

De kern ontstond rond 1900. Het dorp is echter ouder maar werd toen vooral Het Veen genoemd. Na 1900 werd de officiële naam Nijkerkerveen. In de volksmond wordt het dorp nog wel steeds ’t Veen genoemd.

Nijkerkerveen bestaat uit een kleine volkskern met een groot buitengebied. Westerlijk begrenst door Hooglanderveen (gemeente Amersfoort) en oostelijk aan Zwartebroek (gemeente Barneveld). Holkerveen een direct aan Nijkerkerveen grenzend buitengebied, in het verleden veelal gericht op veeteelt en landbouw. 

Met de recente nieuwbouw in de dorpskern breidt niet alleen het aantal inwoners uit maar daarmee verandert ook de inkomensbron(nen). Het aantal inwoners van Nijkerkerveen en Holkerveen tezamen is ca. 4.000.

Veel van deze nieuwe bewoners kiezen bewust voor het landelijk wonen in combinatie met een aantal grotere dorpen en steden als Amersfoort, Barneveld en Nijkerk in de directe omgeving. Wonen in een kindvriendelijke omgeving met veel openbaar groen, speelgelegenheid.

Naast het aantal voorzieningen die het de kern van Nijkerkerveen biedt, zoals een supermarkt, modehuis, eetgelegenheid, scholen, kinderopvang  en zeker niet te vergeten de voetbalclub Veensche Boys is het winkelcentrum en NS station van Amersfoort Vathorst op een klein kwartiertje fietsafstand gelegen.

Via de uitvalswegen tot A1 en A28 met aansluiting op het Verkeersplein Hoevelaken is de bereikbaarheid vanuit en naar alle richtingen een peanut. 

Wilt u een huis kopen in Nijkerkerveen? 
Bekijk de woningen te koop in Nijkerkerveen

Uw woning in Nijkerkerveen verkopen? 

Drenth Makelaars is graag actief als uw makelaar in Nijkerkerveen. We verkopen in Nijkerkerveen met een hogere opbrengst en sneller, dan als u zonder Drenth Makelaars verkoopt. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor een gratis waardebepaling

 

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Het rapport geeft een overzicht van de ontwikkeling in jouw wijk en wordt ieder kwartaal bijgewerkt. Je leest hoeveel woningen er verkocht zijn in jouw wijk, de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, prijs per m2 en hoelang het duurt om een woning in jouw wijk te verkopen. Bovendien kun je jouw wijk eenvoudig vergelijken met andere wijken in Amersfoort. Je kunt het nieuwe WoningWijkRapport voor jouw wijk nu eenvoudig en gratis per e-mail ontvangen.

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod