Nieuwland

Nieuwland

Nieuwland is de meest noordelijke wijk van Amersfoort, in 2001 opgeleverd als zogenaamde Vinex-wijk. Duurzaamheid is typerend voor Nieuwland. De toegangsweg Laan van Duurzaamheid verwijst naar het duurzame stedelijk ontwikkelingsplan. Zo heeft een kwart van de woningen en gebouwen zonnecellen die elektriciteit opwekken voor honderden huishoudens.

Bekijk hier de woningen te koop in Nieuwland 

Kenmerkend is ook het gebruik van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen. De wijk is bijvoorbeeld omringd door een wal van afgekeurde bakstenen. En dankzij de vele waterpartijen en groen voelt deze jonge wijk niet aan als nieuwbouw. Het zijn vooral jonge gezinnen die hier zijn neergestreken, mede dankzij de ruime keuze in scholen en kinderopvang.

Voor de boodschappen kan je terecht in winkelcentrum De Nieuwe Hof. Maar ook alle andere nodige voorzieningen zijn centraal in de wijk te vinden. Het woningaanbod is heel divers, met veel rijwoningen in de koopsector. Er zijn relatief weinig meergezins- en sociale huurwoningen. Nieuwland is opgedeeld in vijf delen: Stadskwartier, Lage Hoven, Hoge Hoven en het Waterkwartier. Stadstuin, dat middenin het centrum ligt, wordt wel het zesde deel genoemd. Hier hebben de bewoners een grote gemeenschappelijke stadstuin.

Het Waterpark vormt het groene hart van de wijk. Het eilandje met strandje, de speelelementen en het natuurlijke elzeneilandje vormen een van de eerste natuurspeelplaatsen van Amersfoort. Kinderen van alle leeftijden vermaken zich hier of in of in de grote speeltuin ‘De Draak’. Maar je kunt er natuurlijk ook prima wandelen of de hond uitlaten! En voor wie nog meer ruimte en rust wil: vanuit Nieuwland ben je zo in het aangrenzende poldergebied.

Aan de rand van de wijk liggen de sportfaciliteiten voor voetbal, tennis, hockey en een skatebaan. De wijk grenst aan Hoogland en Kattenbroek en ligt vlakbij de A1. Dus zeer gunstig voor wie richting Amsterdam, Apeldoorn of Utrecht reist. De bewoners zullen beamen: wonen in Nieuwland is prettig en praktisch.

Klik hier voor een gratis waardebepaling

 

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Het rapport geeft een overzicht van de ontwikkeling in jouw wijk en wordt ieder kwartaal bijgewerkt. Je leest hoeveel woningen er verkocht zijn in jouw wijk, de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, prijs per m2 en hoelang het duurt om een woning in jouw wijk te verkopen. Bovendien kun je jouw wijk eenvoudig vergelijken met andere wijken in Amersfoort. Je kunt het nieuwe WoningWijkRapport voor jouw wijk nu eenvoudig en gratis per e-mail ontvangen.

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod