Kruiskamp & De Koppel in Amersfoort

Kruiskamp & De Koppel in Amersfoort

 

Deze wijk stond vroeger nog bekend als ‘sociaal zwak’, maar inmiddels is er echt veel veranderd. De Kruiskamp stond op de Vogelaar-lijst; een lijst met achterstandswijken waarin flink geïnvesteerd ging worden. In 2012 is de wijk ook weer als eerste van deze lijst verwijderd. En terecht. Wegen en huizen zijn vernieuwd, er zijn meer speeltuinen en het geheel oogt verzorgd.  Ondernemers en bewoners doen ook extra hun best om de wijk prettig te houden. Zo is er een actieve speeltuinvereniging die feesten, picknicks, klusdagen en workshops organiseert. Dit zorgt voor veel gezelligheid.

Bekijk hier de woningen te koop in de Kruiskamp & De Koppel Amersfoort 

Tussen de wijken Kruiskamp en Koppel loopt de spoorlijn. De oorspronkelijke woningen zijn gebouwd in de periode 1920-1960. Voornamelijk laagbouw uit de jaren 20-30 en middelhoogbouw uit de jaren 50. Daarna zijn er ook veel nieuwbouwwoningen en flats verrezen. De prijzen liggen tussen de € 150.000 - € 320.000.
In de 18e eeuw liep hier de Grebbelinie. Alleen de Hooglandsedijk herinnert nog aan dit moerassige gebied. Het is nu ingericht als natuurgebied.

Kruiskamp-Koppel blijft een aantrekkelijke locatie, tussen het Valleikanaal en de Eem en tegen de binnenstad aan. Om uit te gaan, te shoppen, een terrasje te pikken, even naar de markt of het Eemplein,  het (evenementen)plein waar o.a. in 2016 de Passion plaats vond.  
Voor de dagelijkse boodschappen is dat niet eens nodig: het Neptunusplein heeft een ruim aanbod aan supermarkten en andere gezellige winkeltjes. 

Kruiskamp-Koppel is een kinderrijke buurt met veel speelgelegenheid en activiteiten. Er zijn een aantal basisscholen en middelbare scholen in de wijk. Maar ook overige scholen bevinden zich op fietsafstand. Sporten kan bij voetbalvereniging APWC. 

De Ringweg en Hogeweg leiden je snel de stad uit richting de A28 en A1.

Klik hier voor een gratis waardebepaling

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod