Makelaar Hoevelaken - Wonen in Hoevelaken

Hoevelaken is een gezellig, landelijk dorp met stadse trekjes. De bewoners voelen zich verbonden met elkaar en zijn gesteld op hun veiligheid en privacy. Wie houdt van rust en ruimte, heeft hier alle keus en waar voor z’n geld.  

De ligging in het Groene Hart is een absolute pre. Je bent in 10 minuten in Amersfoort. Vanuit Hoevelaken zijn ook Utrecht (A28), Amsterdam en Almere (A1) goed bereikbaar, wat het een gewild dorp maakt voor mensen die daar werken. Tegelijk ben je zo op de Veluwe en omringd door landerijen. Hoevelaken heeft sinds 2012 een eigen ns-station, met stoptreinen in de richting Barneveld, Ede-Wageningen en Amersfoort.

Hoevelaken telt bijna 10.000 inwoners en valt sinds 2000 onder de gemeente Nijkerk. Vanaf de jaren 50 is het dorp snel gegroeid. Vooral als uitvalsbasis voor mensen die in Hilversum werkten bij radio en tv. De dorpskern is in 2003 opgeknapt, aan weerszijden eindigend in de pleinen De Brink en De Wiekslag.

Wilt u een huis kopen in Hoevelaken?
Bekijk de woningen te koop in Hoevelaken

Hoevelaken heeft een aantal basisscholen, een middelbare school, drie kerken en vier industrieterreinen. Sporten kan hier volop en ook is er een bloeiend cultureel verenigingsleven. 
 
In Huize Hoevelaken was meer dan 50 jaar Bouwfonds gevestigd. Bij vertrek wilden ze een mooi bestemmingsplan achterlaten: Woonpark Hoevelaken. In een parkachtige setting verrijzen zo’n 180 woningen in afwisselende types, die in 2021-2022 worden opgeleverd. 

Voor starters, senioren (levensloopwoningen), gezinnen en natuurliefhebbers. Het Engelse Landschapspark van Huize Hoevelaken wordt uitgebreid en verbonden met deze nieuwe wijk. Nu is het terrein nog afgesloten, maar straks wordt deze prachtige plek toegankelijk voor iedereen. Kortom, wonen, werken en het goede leven, dat kan allemaal in Hoevelaken.

Uw woning in Hoevelaken verkopen? 

Drenth Makelaars is graag actief als uw makelaar in Hoevelaken. We verkopen in Hoevelaken met een hogere opbrengst en sneller, dan als u zonder Drenth Makelaars verkoopt. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor een gratis waardebepaling

 

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Het rapport geeft een overzicht van de ontwikkeling in jouw wijk en wordt ieder kwartaal bijgewerkt. Je leest hoeveel woningen er verkocht zijn in jouw wijk, de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, prijs per m2 en hoelang het duurt om een woning in jouw wijk te verkopen. Bovendien kun je jouw wijk eenvoudig vergelijken met andere wijken in Amersfoort. Je kunt het nieuwe WoningWijkRapport voor jouw wijk nu eenvoudig en gratis per e-mail ontvangen.

Vraag een Woning Wijk Rapport aan

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod