Huis verkopen Amersfoort e.o.

Doordat het zo goed gaat op de woningmarkt, kun je ervoor kiezen jouw woning zelf te verkopen. Of dat de beste keuze is, hangt van de situatie af. De ervaring leert, dat je jezelf meestal tekort doet als je één van deze drie keuzes maakt: 

  1. Je verkoopt zelf 
  2. Je kiest voor de makelaar met de laagste courtage
  3. Je kiest voor de makelaar die de hoogste vraagprijs adviseert 

Als je jouw keuze op basis van bovenstaande drie criteria maakt, kies je voor een aanpak die onderaan de streep niet de maximale opbrengst oplevert. 

Je kunt er ook voor kiezen om te kijken naar de kwaliteit van de makelaar. Bijvoorbeeld door naar de resultaten van de makelaars te kijken. In de regio Amersfoort is Drenth Makelaars de makelaar die onderaan de streep het beste resultaat voor je boekt. Daarom concurreert Drenth Makelaars niet op courtage, maar op kwaliteit. 

Het is eenvoudig honderden euro's te besparen op de courtage van een makelaar. Maar als jijzelf, of de makelaar vervolgens €15.000 op tafel laat liggen bij de verkoop van jouw woning, door de verkeerde aanpak, heb je niet bespaard maar duizenden euro's misgelopen. 

Dit komt veel vaker voor dan je misschien zou verwachten. Een huis verkopen is een kwestie van vraag naar jouw type woning en aanbod van jouw type woning. De verkoopprijs wordt bepaald door hoeveel vergelijkbare woningen er te koop staan, en hoeveel vraag er naar is.

Is er veel vraag en weinig aanbod, dan loopt de prijs op. Is er weinig vraag en veel aanbod, dan daalt de opbrengst. De beste makelaar is de makelaar die de meeste vraag naar de woning creëert. In een goede of slechte markt. Zo komen we tot een verkoop voor de hoogst mogelijke prijs, binnen een redelijke termijn. 

Neem contact met mij op