Nieuws

Ga je een huis bezichtigen? Lees onze vijf tips inclusief de checklist huis bezichtigen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het bezichtigen van een huis. Lees dit artikel met handige tips om een huis te bezichtigen.

5 tips voor het bezichtigen van een woning

 1. Weet wat u kunt betalen 
  Weten wat u wilt kopen, begint met weten wat u kunt betalen. Reken globaal uit wat u kunt lenen op internet. Zo’n online berekening is niets meer dan een schatting van uw mogelijkheden. Nog beter is het om persoonlijk advies in te winnen bij een professionele hypotheekadviseur.

 2. Weet hoe u wilt wonen door een wensenlijst te maken
  Schrijf op wat u van uw nieuwe huis verwacht. Op Funda.nl zoekt u naar woningen die voldoen aan uw wensen. Sla de zoekopdracht op. Wensen zijn bijvoorbeeld het aantal kamers, de wijk of straat en een tuin.

 3. Maak een shortlist
  Van de woningen die u vindt, maakt u een lijst met favorieten. Deze woningen gaat u bezichtigen. Begin met de woningen waarvan u de beste eerste indruk heeft.

 4. Bekijk de woningen in het echt
  U wilt de woningen gaan bekijken. Loop eerst rond in de buurt, praat wat met buren. Is de eerste indruk niet goed? Verspil uw tijd niet en vertrek. Wel goed? Bezichtig de woning. Doe dat overdag, maar ook ‘s avonds. Tijdens open huis, of maak een afspraak met de verkopend makelaar.

 5. Gebruik de checklist
  Met een checklist kunt u voor iedere woning exact in kaart brengen wat verbetert moet worden. En wat de kosten daarvan zijn. Zo krijgt u een compleet beeld van iedere woning en de vraagprijs. Zo lost u probleem 1 deels op: Uw keuze voor het juiste huis. 

 6. Bonustip: Nieuw! Gebruik onze exclusieve zoektool Copaan
  Naar een woning zoeken op een compleet andere, nieuwe manier. Dat is onze Copaan tool. Probeer het hier.

Review

Review

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod