Nieuws

Maakt u zich klaar om met pensioen te gaan? Zo ja, dan is de verkoop van uw huis mogelijk een van de belangrijkste dingen waar u aan denkt.

Pensioen is een tijd waarin veel mensen kleiner gaan wonen, of bijvoorbeeld naar een buurt willen verhuizen met veel gelijkgestemden. Volg deze tips om uw huis te verkopen als u met pensioen gaat!

Wat is het huis waard?

Het eerste wat u moet doen is uitzoeken wat uw huis waard is. Dit geeft u een goed startpunt voor het bepalen van uw vraagprijs. Je kunt hiervoor online tools gebruiken, zoals Drenth Makelaars "Waarde Check" tool, of een professionele taxatie laten uitvoeren.

Als je eenmaal een idee hebt van de waarde van je huis, kun je gaan nadenken over de vraagprijs van het huis. Let op, de waarde is niet hetzelfde als wat u gaat vragen!

Vraag niet te veel, want dan komen er misschien geen kijkers. Vraag ook niet te weinig, want ook dan haalt u waarschijnlijk niet het beste verkoopresultaat.

De juiste vraagprijs is belangrijk en bepaalt in grote mate het succes van de verkoop.

Waarom eerst de woningwaarde?

De waarde geeft u een goede indicatie voor de vraagprijs, en ook van het geld dat u na de verkoop overhoudt. Het hebben van een duidelijk beeld hiervan, helpt u om te beslissen hoe u wilt leven nadat u uw huis verkocht heeft.

Het kan de keuze makkelijker maken om kleiner te gaan wonen, te gaan huren, weer te kopen of in naar een wijk te verhuizen waar veel gelijkgestemden wonen.

Wat is de volgende stap bij het verkopen van uw huis bij pensioen?

De volgende stap is om uw huis klaar te maken voor de verkoop. Dit betekent opruimen, een grote schoonmaak, optimaliseren van ruimte en het uitvoeren van noodzakelijke reparaties of updates. De eerste indruk is belangrijk, dus zorg ervoor dat uw huis er op zijn best uitziet!

Het is tijd om te gaan verkopen, spannend!

Als u dat allemaal gedaan heeft, is het tijd om uw huis te koop aan te bieden. U kunt dit zelf doen, of samenwerken met een makelaar. Als u zelf gaat verkopen, zorg ervoor dat u bekend bent met:

  • al het nodige wettelijke papierwerk;
  • de juiste marketing van uw huis;
  • het rondleiden van, soms vrij kritische, mensen in uw huis;
  • verkoopclausules;
  • de nieuwste onderhandelingstechnieken.

Uw huis verkopen is opwindend, en hoeft geen stress te geven. Op onze pagina tips om uw huis te verkopen, leest u nog meer tips. De tips behandelen alles van het opruimen van rommel tot en met het onderhandelen met kopers.

Overweegt u om uw woning te gaan verkopen en wilt u onze deskundige hulp? Afgelopen jaar hebben we meer dan 150 transacties begeleid en we kennen het klappen van de zweep in de buurt van Amersfoort. We pakken de verkoop met plezier met u door, en denken creatief mee over uw volgende thuis.

Neem contact met ons op via 033 465 2602 of vul het formulier in op deze pagina.

Review

Review

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod