Nieuws

Koningsdag is net voorbij en het belooft een hele mooie week te worden. We merken dit altijd aan de rinkelende telefoon; men heeft echt weer zin om aan de slag te gaan. In dit nieuwsbericht nemen we je mee door de afgelopen maand en vertellen we je wat wij hebben gedaan.

Koningsdag is net voorbij en het belooft een hele mooie week te worden. We merken dit altijd aan de rinkelende telefoon; men heeft echt weer zin om aan de slag te gaan. In dit nieuwsbericht nemen we je mee door de afgelopen maand en vertellen we je wat wij hebben gedaan.

Daarnaast gaan we dieper in op het vraagstuk van het beperkte huizenaanbod in de regio Utrecht en de stijgende huizenprijzen. Uiteraard laten we ook onze nieuwste woningen zien en nodigen we je uit om een vrijblijvende waardebepaling voor jouw huis te doen op onze website.

Bij Drenth Makelaars blijven we ons inzetten om je te begeleiden bij de zoektocht naar jouw ideale huis in de regio Amersfoort en omstreken.

 

Huis aan het zoeken in de Regio Amersfoort en omstreken?

Ons aanbod blijft constant veranderen, dus lichten we hier enkele huizen uit.

Laat het ons gerust weten in welke wijk jij een huis zoekt. En kijk op de website voor ons gehele aanbod.

   

 

Sander aan het woord...

De afgelopen maand bij Drenth Makelaars was er een vol met activiteiten en uitdagingen. We hebben verschillende nieuwe huizen in de verkoop gezet en ons voorbereid op de NVM Open Huizen Dag, die dit jaar wat kleinschaliger was dan normaal. Ondanks het lagere aantal deelnemende huizen, hebben we deze dag gebruikt om elke bezichtiging met persoonlijke aandacht te benaderen, wat resulteerde in een intieme sfeer voor de gasten.

Daarnaast hebben we gemerkt dat de vraag naar woningen blijft toenemen, terwijl het aanbod steeds schaarser wordt. Dit benadrukt de belangrijke rol van een makelaar in het vinden van de juiste woning in een competitieve markt. Gemiddeld ontvangen we maar liefst 30 bezichtigingsaanvragen per nieuwe woning, wat laat zien hoe groot de interesse is.

Opvallend is dat de redenen voor verhuizingen voornamelijk te maken hebben met levensveranderingen zoals overlijden, echtscheiding, verhuizing naar een verzorgingstehuis of een andere regio. Interessant is dat er weinig tot geen doorstroming is binnen de gemeente Amersfoort zelf. Dit bewijst dat er altijd weer factoren meespelen die niet te voorspellen zijn, en die een unieke dynamiek creëren in de lokale vastgoedmarkten.

Bij Drenth Makelaars kennen we de onvoorspelbaarheid. En zijn we ervaren in het aanpassen naar iedere situatie. We staan klaar om u te helpen bij zowel het kopen als verkopen van uw huis, in een markt die continu in beweging is. Met onze persoonlijke benadering en diepgaande kennis van de lokale markt, zorgen we keer op keer voor succes.

 

 

Het laatste nieuws

Recent nieuws onthulde dat de huizenprijzen in de provincie Utrecht een aanzienlijke stijging hebben doorgemaakt. Volgens rapporten van het CBS zijn de prijzen in het eerste kwartaal van 2024 met maar liefst 5,7% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Voor de stad Utrecht geldt zelfs een stijging van 9%. BRON

Het aantal verkochte woningen liet in het eerste kwartaal in het hele land een gemiddelde stijging zien van 9,9% met een totaal van 44.441. Onze provincie, Utrecht, was echter de enige provincie met een daling van 0,5%.

De snelle prijsstijging kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder een groeiende vraag naar woningen, beperkt aanbod en de aantrekkelijkheid van de regio vanwege de nabijheid van stedelijke centra en voorzieningen. Als ervaren makelaars begrijpen we de uitdagingen waarmee kopers en verkopers worden geconfronteerd te midden van deze trend.

Bij Drenth Makelaars streven we ernaar om de prijzen onder controle te houden door middel van strategische benaderingen, zoals effectieve onderhandelingen en het gebruik van slimme tactieken om de kosten te minimaliseren. Ons doel is om onze klanten te helpen bij het vinden van betaalbare opties die voldoen aan hun wensen en budget, terwijl we tegelijkertijd een eerlijke deal voor alle partijen waarborgen.

Bovendien zijn we ons bewust van het belang van transparantie en eerlijkheid in het proces. We bieden onze klanten gedetailleerde marktanalyses en inzichten om hen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Door onze diepgaande kennis van de lokale markt en ons uitgebreide netwerk kunnen we ook exclusieve toegang bieden tot nieuwe aanbiedingen voordat ze op de markt komen, waardoor onze klanten een voorsprong hebben in een competitieve markt.

Daarnaast zijn we er trots op dat we een persoonlijke benadering hanteren bij elke transactie. We luisteren naar de unieke behoeften en wensen van onze klanten en bieden op maat gemaakt advies en begeleiding gedurende het hele proces. Of u nu op zoek bent naar uw droomhuis of uw huidige woning wilt verkopen, bij Drenth Makelaars kunt u rekenen op een professionele en toegewijde service die gericht is op het behalen van de best mogelijke resultaten in deze dynamische markt.

 

Wil jij je woning kopen of verkopen met Drenth makelaars? 

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op, of vraag een gratis waardebepaling aan voor je huis.

 

 

Review

Review

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod