Huis Kopen Tips: 12 Tips Voor Het Kopen Van Een Huis

In dit artikel lees je onze huis kopen tips. Met onze twaalf tips voor het kopen van een huis, is het kopen spannend op een leuke manier. Geen stress. Je voorkomt gezeur achteraf. Zorgvuldig en zonder praatjes. Lees 12 tips in dit gratis e-boek en gebruik ze in je voordeel bij het kopen van een huis.

 huis kopen tips

12 tips voor het kopen van een woning

 1. Onderhandel
  Wil je de hoofdprijs niet betalen dan onderhandel je over de vraagprijs. Voor goed onderhandelen zijn goede argumenten en voorbehouden nodig. Enkele voorbehouden en argumenten om in te zetten staan in de volgende tips. Leg tijdens de onderhandeling alles vast per e-mail.

 2. Ligging van de woning
  Zoek naar recent verkochte, vergelijkbare huizen in de buurt van de woning die u wilt kopen. Let niet op de vraagprijzen van huizen die nog te koop staan,  maar op de verkoopprijzen van huizen die pas verkocht zijn in de buurt. Dit kan bijvoorbeeld via het kadaster.

 3. Bouwkundige staat van de woning
  Zijn er gebreken aan de woning en wat kost het om ze op te lossen. Wie lost ze op, en draait voor de kosten op? 

 4. De opleverdatum
  Wanneer kunt u het huis in? Moet u langer wachten dan u wilt of kunt? Dan betaald u minder, want u heeft geld nodig voor de opslag van uw inventaris en het overnachten gedurende de tijd tussen de verkoop van uw huidige huis en de verhuizing naar het nieuwe.
 5. Lijst van (on)roerende zaken
  Als er een prachtig stenen tuinhuis is geplaatst dat nog jaren mee kan en dat tuinhuis heeft ook voor u waarde dan betaalt u daarvoor. Heeft het geen waarde  voor u, dan zult u of de verkoper kosten moeten maken om het weg te halen. Dat geld moet ergens vandaan komen, en waarom niet uit een lagere koopprijs.

 6. De duur dat een huis te koop staat
  Vraag hoe lang een huis te koop staat en ook waarom de verkoper denkt dat het huis zo lang te koop staat. Vraag of de prijs tussentijds verlaagd is. 

 7. Rusten er rechten op het huis
  Het is mogelijk dat het huis verhuurd is. Het is belangrijk om te weten of er derden zijn, anderen dan de verkoper, die rechten hebben. Stel je voor dat er huurders inzitten met nog een contract van 1 jaar. Dan kun je het nieuwe huis voorlopig niet in. Ook is de vraag of het huis op eigen grond staat van belang.

 8. Het bod doen
  Als u alle bovenstaande punten goed in kaart heeft, kunt u een bod doen. Bied niet meer dan u kunt betalen of financieren! Neem een deadline op, waarbinnen u wilt dat de verkoper reageert. Verstrijkt dan de deadline, dan is uw bod niet langer geldig. 

 9. Voorbehoud financiering
  Met een voorbehoud financiering kunt u altijd nog onder de koop uit, mocht u geen hypotheek krijgen.

 10. Notaris
  Bepaal als koper welke notaris je wilt inschakelen. Dan heb je daarover controle. Stel je eens voor dat de verkoper, het komt vrijwel nooit voor maar is mogelijk, een notaris in een andere plaats inschakelt.

 11. Bedenktijd
  U heeft wettelijk een bedenktijd van 3 dagen. Tijdens die 3 dagen kunt u altijd van de koop afzien als u zich bedenkt. Doe dit schriftelijk en bovendien aangetekend.

 12. Neem een aankoopmakelaar
  Zoals u gelezen heeft, komt er erg veel kijken bij het kopen van een huis. Specialistische kennis echt geen overbodige luxe. Een goede onderhandelingsstrategie is verplichte kost. Veel kopers nemen geen makelaar mee. Ze krijgen dan met een professional te maken, de makelaar van de verkoper. Met een aankoopmakelaar zet u daar zelf een professional tegenover. Dat geeft niet alleen een prettig gevoel, een goede aankoopmakelaar neemt u heel veel werk uit handen en heeft een enorme schat aan kennis en ervaring. U kunt daarover beschikken zonder dat het u geld kost. Sterker nog, in vrijwel
  alle gevallen levert het inschakelen van een aankoopmakelaar u geld op. We laten het zien aan de hand van twee voorbeelden.

  Voorbeeld 1 | Vraagprijs €275.000
  Stel: De aankoopmakelaar vraagt €1500 en 1% van het bedrag dat hij van de vraagprijs afkrijgt. De vraagprijs van het huis is €275.000. De makelaar koopt het voor u voor €225.000, hij haalt dus bijna 20% van de prijs af. U betaalt uw aankoopmakelaar nu €2000: €1.500 plus 1% van €50.000. Uw extra besparing is €48.000 en u heeft bovendien ook €50.000 minder hypotheek nodig waardoor uw rente- en maandlasten lager zijn. Daarnaast weet u dat het huis precies is wat u ervan verwacht omdat de makelaar bouwkundige kennis heeft.

  Voorbeeld 2 | Vraagprijs €212.000
  De vraagprijs van de woning is €212.000 en uw aankoopmakelaar sleept het huis voor u binnen voor €199.000. Uw kosten zijn €1.630: €1.500 plus 1% van €13.000. Uw directe besparing is €11.370 en de besparing op uw hypotheek komt daar nog bij.

5x op Rij Winnaar Beste Makelaar in de provincie Utrecht

Sinds Januari 2011 plaatst Drenth Makelaars niet langer reviews op haar site. Hoe kun je dan immers beoordelen of ze echt en eerlijk zijn? Daarom verwijzen we je graag door naar www.wieisdebestemakelaar.nl of Funda.nl. Deze twee sites zijn onafhankelijk en controleren iedere review.

WieIsDeBesteMakelaar.nl

WIDBM is een onafhankelijk en gecontroleerd platform waarop jij jouw makelaar kunt beoordelen. De beoordelingen zijn dus onafhankelijke en echt. Gemiddeld krijgt Drenth Makelaars een 9,5 op WIDBM. Daarmee zijn we vijf jaar op rij gekozen tot de beste makelaar in de provincie Utrecht. 

Funda

Bovendien kunnen klanten sinds 2013 de makelaar beoordelen op Funda. Gemiddeld krijgt Drenth Makelaars een 9,1 op Funda.

Verkopen? Dit is wat we voor je doen

De basis van onze werkwijze is "Zeggen wat je doet en doen wat je zegt". We zorgen ervoor dat we altijd bereikbaar zijn,realistisch advies geven en niet alleen zakelijk maar vooral ook persoonlijk met je samenwerken.

Bovendien zijn we creatief en vooruitstrevend. We gebruiken niet alleen Funda, maar ook websites als Jaap, Huislijn, Huizenzoeker, Huizenvinder, Google, YouTube, Twitter, Instagram en Facebook om jouw huis te verkopen. Met resultaat. Bekijk op deze pagina de resultaten die we voor je boeken. We helpen je graag jouw huis te verkopen. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Hartelijk dank voor jouw tijd en interesse in Drenth

We hopen dat je op deze pagina voldoende informatie hebt gevonden om je te helpen een keuze te maken voor een makelaar. Heb je nog vragen, bel ons dan op 033 465 2602 of vul het contactformulier in.


Review

review Mevrouw De Boo - Sibeliusstraat 9