Nieuws

Per 1 januari veranderen de leennormen in hypothecair krediet. Dit heeft positieve gevolgen voor mensen die hun huis willen verduurzamen, maar ook voor oud-studenten. Lees verder.

 

Deze wijzigingen zijn van invloed op zowel huizenkopers als eigenaren die hun woning willen verduurzamen. We willen graag benadrukken waarom het essentieel is om bij ons aan te kloppen voor jouw vastgoedbehoeften in het licht van deze veranderingen.

Allereerst, huishoudens krijgen meer leenruimte voor de aankoop van energiezuinige woningen en voor het verduurzamen van hun huidige woning. Dit is een opwindende ontwikkeling die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook gunstig kan zijn voor jouw financiële mogelijkheden. 

Ten tweede, de leenruimte is nu ook gekoppeld aan het energielabel van de woning. Dit betekent dat er verantwoord meer geleend kan worden voor de verduurzaming van woningen met lagere labels, wat resulteert in besparingen op de energierekening. De extra leenruimte is niet afhankelijk van de hoogte van het inkomen en komt in plaats van het huidige vaste extra leenbedrag van € 9.000.

Ten derde, door een aanpassing aan de leenruimte van oud-studenten wordt de impact van een studielening op de maximale leenruimte voor oud-studenten vastgesteld op basis van de actuele lasten van hun studielening. Dit betekent dat er dus niet meer gekeken wordt naar de oorspronkelijke omvang van de studielening.

Bovendien is er goed nieuws voor alleenstaanden met een inkomen van ten minste €28.000,-, want zij kunnen vanaf volgend jaar aanvullend €16.000,- lenen, wat extra financiële ruimte biedt bij het kopen van een woning.

Kortom, de veranderingen in de leennormen bieden nieuwe mogelijkheden en kansen voor zowel huizenkopers als eigenaren die willen verduurzamen. Bij Drenth Makelaars zijn we volledig op de hoogte van deze nieuwe mogelijkheden en kunnen we jullie begeleiden bij bijvoorbeeld het vinden van een energiezuinige woning. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/11/01/meer-hypotheekruimte-voor-verduurzaming-alleenstaanden-en-studenten

Review

Review

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod