Een ervaren makelaar kan het verschil maken door een realistische waardebepaling van je woning te geven en je te begeleiden bij elke stap in het verkoopproces. Door hun expertise in de lokale markt, kunnen makelaars potentiële kopers effectief bereiken en onderhandelingen soepel laten verlopen, wat resulteert in een succesvolle en stressvrije verkoop.

Het Bergkwartier: Een Stukje Historie in Amersfoort

Na de binnenstad is het Bergkwartier de oudste wijk van Amersfoort. En zeg maar gerust de mooiste en groenste! Van oorsprong is deze prachtige wijk ontworpen voor de "zeer welgestelden". 

Bekijk de woningen te koop in het Bergkwartier (en De Berg Noord)

De eerste villa’s dateren uit de periode rond 1870. De bochtige lanen en Engelse landschapsstijl verraden dat de wijk is ontworpen door twee tuinarchitecten. Het Bergkwartier grenst aan het bos Klein Zwitserland en Nimmerdor, uitmondend in Landgoed Den Treek. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen.

De Berg: Een Groene Enclave in het Hart van Amersfoort

Een Stukje Geschiedenis: De Oorsprong van De Berg

Nog altijd is dit een groene, welvarende wijk die wordt gekenmerkt door rust en ruimte. Niet voor niets is het aangewezen tot beschermd stadsgebied. ‘De Berg’ dankt haar naam aan de Amersfoorte Berg, met een hoogte van ongeveer 44 m NAP. Al sinds de Middeleeuwen doorkruist de Utrechtseweg het gebied.

Architectuur en Woonstijlen: De Charme van de Jaren Dertig

Het grootste deel van de bebouwing in de wijk dateert uit de jaren dertig. Hoewel het echt een villawijk is, vind je onderaan De Berg huizen in alle prijsklassen en ook beperkte hoogbouw. Uniek is dat je hier zo rustig kunt wonen en toch binnen 5 minuten op de A28 en A1 bent. Het ns-station bevindt zich op loopafstand.

Ideale Ligging: Rustig Wonen met Alles binnen Handbereik

Voor de boodschappen zijn de Leusderweg en Utrechtseweg een logische keuze, maar ook de binnenstad en het Eemplein zijn in 10 minuten te bereiken. Dat geldt ook voor tennis, hockey en de golfclub.

Winkels en Vrije Tijd: Gemak en Gezelligheid om de Hoek

Op De Berg wonen heus niet alleen ouderen op zoek naar rust! De wijk heeft zich de afgelopen decennia verjongd en er wonen nu veel gezinnen met kinderen in alle leeftijden. Basis- en middelbare scholen liggen op aantrekkelijke afstand en er is volop keus.

Een Wijk voor Iedereen: Van Jonge Gezinnen tot Actieve Ouderen

Op de plek van het voormalig ziekenhuis De Lichtenberg is een fraaie nieuwe wijk in ontwikkeling. De Berg is en blijft de mooiste wijk van Amersfoort. Wie wil hier niet wonen?!

Klik hier voor een gratis waardebepaling

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod