Nieuwsbrief maart: Open Huizen Dag, dit wil je niet missen!

Open Huizen Dag, dit wil je niet missen!

Deelnemers NVM open huizen dag

Zaterdag 1 april a.s. vindt de landelijke open huizen dag plaats. Kijk welke woningen via Drenth makelaars mee doen!

Tips Open Huizen Dag voorjaar 2017

Op zaterdag 1 april vindt er wederom een Open Huizen Dag plaats. Tussen 11:00 en 15:00 uur kunt u vrij rondkijken in de huizen die meedoen aan deze Open Huizen Dag. Hoe zorgt u er nu voor dat u als woningzoeker optimaal voorbereid bent op deze dag? Lees de tips van Drenth Makelaars.

Nederlander vindt de wijk belangrijker dan zijn woning zelf

Een fijne buurt of wijk is voor de Nederlander het belangrijkste element voor ideaal wonen. Diezelfde Nederlander leeft liever een jaar korter dan dat hij zijn auto verkoopt, als het gaat om het verwerven van zijn droomhuis. 

Drenth Makelaars adviseert: “laat de WOZ niet overwaarderen!”

Als woningbezitter krijgt u er jaarlijks mee te maken; de WOZ-beschikking. Op basis van de WOZ-waarde van uw woning betaalt u sinds jaar en dag veel zakelijke- en gemeentelijke lasten, en zelfs ook vele belastingen! Voor uw portemonnee is het van groot belang dat de WOZ-waarde klopt! 

Drenth Makelaars beantwoordt de vraag van de maand

Wat betekent ‘recht van overpad’? 

Extra parkeerplaats creëren

Er komen steeds meer auto’s in omloop. De parkeerplekken voor uw woning worden echter ook steeds schaarser. In de zomer is een stukje wandelen niet zo erg. Het wordt pas vervelend als de regen met bakken uit de hemel valt. Tijd voor een oplossing! 

Op 22 februari is er een wetsvoorstel door de Tweede Kamer goedgekeurd die het verplicht stelt dat eigenaren van appartementen maandelijks geld in de kas van de Vereniging van Eigenaren (VvE) storten. Hiermee moeten slapende VvE’s weer gaan functioneren. 


Slapende VvE's ontwaken door nieuwe wetgeving

Sluiten

Recent bekeken