Woningmarkt Amersfoort besluit sterk jaar met geweldig 4e kwartaal

Het jaar 2016 gaat de boeken in als een topjaar voor de woningmarkt.

Liefst 215.000 woningen verwisselden in Nederland van eigenaar. De gemiddelde verkooptijd nam aanzienlijk af, terwijl de prijzen stegen.
 
In totaal werden in de periode oktober tot en met december in Eemland bijna 10% meer woningen verkocht. Het waren met name de twee-onder-een-kap-woningen en hoekwoningen die met plussen van respectievelijk 33% en 18% erg in trek waren. Ook de tussenwoningen deden het met een stijging van ruim 12% goed.

Snel verkocht
In het afgelopen jaar is de snelheid waarmee woningen werden verkocht enorm gestegen. Waar een tussenwoning in het laatste kwartaal van 2015 nog gemiddeld 55 dagen te koop stond, werd er eind 2016 in 29 dagen een koper gevonden. Dat is bijna twee keer zo snel. Ook alle andere woningtypes worden in hoog tempo verkocht.
 
Doorgroei
Het woningaanbod neemt snel af, door de snelle en goede verkoop van woningen. De verwachting is dat 2017 een stabiliserende woningmarkt laat zien. Voor verkopers is het een goede tijd om de woning te koop te zetten. Er is veel belangstelling, met name in de regio Amersfoort. Amersfoort trekt inmiddels mensen uit heel Nederland aan door de combinatie van de centrale ligging, prachtige binnenstad, gemak van de wijkcentra, veel natuur en het dorpse ons-kent-ons gevoel in veel van de wijken. Daarnaast staat Amersfoort bekent om publiekstrekkers als "Het Mondriaanhuis", "Dierentuin Amersfoort" en de "Onze Lieve Vrouwentoren". Amersfoort is bovendien voor het tweede jaar op rij verkozen tot "Beste Gemeente Om Te Wonen" (Elsevier).
 
Wijkrapporten
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling van de markt in uw buurt? Vraag dan hieronder ons maandelijks bijgewerkte Woningwijkrapport aan voor uw wijk. 

Recent bekeken