Huis verkopen? Te hoge vraagprijs zorgt voor lagere opbrengst.

Het klinkt tegenstrijdig, meer vragen voor uw woning levert u uiteindelijk minder op. Daarom in dit artikel uitleg hoe dat komt.

 

Sinds 2008 zijn de prijzen van woningen met zo'n 20% gedaald. Toch blijkt uit een onderzoek van DNB (De Nederlandsche Bank) dat 75% van alle woningbezitters, de waarde van de eigen woning met 13% overschat. 

Woningeigenaren zijn optimistisch. En bij Drenth zijn we dat ook. De huizenmarkt trekt echt aan. Maar we zijn ook realistisch en we willen voor u het beste resultaat behalen.

Waarom is het niet goed om uw woning te koop te zetten met een te optimistische vraagprijs?

Bij het verkopen van uw woning, zijn de eerste 3 dagen cruciaal. Uw woning krijgt in de eerste 3 dagen verreweg de meeste aandacht van onze eigen woningzoekers en zoekers op internet. Want woningzoekers letten vooral op woningen die nieuw in de verkoop komen.

Op het moment dat u met een (te) hoge vraagprijs begint, mist u in de eerste 3 dagen veel mogelijke kopers, omdat ze de woning te duur vinden. Met als gevolg dat u op een later moment de prijs moet aanpassen. Soms zelfs diverse keren.

Stel, na 3 maanden besluit u de vraagprijs te verlagen. Uw woning staat 3 maanden op Funda. Daardoor is het geen “nieuw aanbod” meer en mist u veel aandacht, ondanks de prijswijziging.

Een woning die 3 maanden te koop staat heeft 50% minder kans om verkocht te worden, dan een woning die nieuw in de verkoop komt blijkt uit cijfers van Funda en de NVM. Ondanks de verlaging komen er geen kijkers.

Nieuw aanbod is gewild 

Het feit dat een woning nieuw in de verkoop komt zorgt voor veel extra aandacht. Zoekers die verder kijken naar ander nieuw aanbod, als de vraagprijs van uw woning te optimistisch is.

Woningen die binnen 3 maanden verkocht worden, zakken gemiddeld slechts 5% met de prijs. De prijs van woningen die na 2 jaar nog niet verkocht zijn, zakt gemiddeld met 20%.

Kies daarom niet automatisch voor de makelaar die de hoogste vraagprijs adviseert. Kies voor de makelaar die het beste onderzoek heeft gedaan naar een realistische vraagprijs voor uw woning.

Neem contact op als u nog vragen heeft over dit artikel. Bel 033 465 2602 of klik hier.

Recent bekeken